A regény, amiből kiderül, hogy Tinder ideje lejárt -A piros notesz-könyvajánló


Nyáron mindig megcsap a szabadság szele. Ilyenkor a legjobb a hétvégén, ha nem is a Balatonra, de legalább egy közelben lévő  strandra (mondjuk a velenceire) kifeküdni és élvezni a napsugarakat, természetesen egy könnyed könyvecske társaságában, mely kényelmesen elfér a strandtáskában. Ilyen történet Antoine Laurain: A piros notesz című könyve is.

Park Könyvkiadó

Sokat olvasok és gyorsan, de az utóbbi időkben felém tornyosultak az elolvasandó könyvek (Köszi, Könyvhét!). Ezért is örültem annyira, amikor kiderült az egyik „zsákmányom” mindössze 200 oldal. Még annyi sincs.

Antoine Laurain könyvét tényleg egy nap alatt olvastam ki, strandolás közben és igen, tényleg olyan jó volt, mint ahogyan azt reméltem.

A francia könyvekre (tapasztalataim szerint) jellemző egyfajta frissesség, ami A piros notesz esetében sem volt másképp. 

A sztori rémegyszerű. Laure éppen hazafelé tart, amikor elrabolják a táskáját. Beveri a fejét, később elájul és a kórházban köt ki.

Pár saroknyira a baleset helyszínétől Laurent, egy könyvesbolt tulajdonosa találja meg a kuka tetejére dobott táskát és a fejébe veszi, hogy visszajuttatja jogos tulajdonosának. Ami ugye, elég nehéz feladat, mivel a pénztárca (a benne lévő személyes iratokkal, bankkártyával együtt) természetesen már nincs benne.

Ennyi alapinfó után akár még azt is gondolhatnánk a regényről, hogy krimi, vagy azt, hogy egy romantikus sztori. Inkább az utóbbinak mondanám, de nem abból a rózsaszín habcsókos formából, amit egyébként ösztönösen a szoba sarkába dobnék.  



Ez egy friss, üde könyv, melynek szereplői izgalmas és sokoldalú karakterek. Laurain tökéletesen írja le a figuráit, szinte lélegző emberekké elevenednek meg a lapokon.

A humor sem hiányzik a könyvből. Az elvált, gyermekes Laurent lánya egy izgalmas, cselekményt előremozdító színfoltjává válik a történetnek, aki még az apját is fiatalabbá teszi – legalábbis lelkiekben mindenképp.

De akkor mi is ez a piros notesz?

A címben szereplő piros notesz a Laure táskájában talált jegyzetfüzet, melyben a nő több érdekes listát is vezet, például arról, hogy mit szeret vagy mitől fél.  Laurent persze egyből kiszúrja magának az érdekes noteszt és miután többször is elolvassa a tartalmát, szép lassan megismeri a nőt, sőt, a végén már elég közel érzi magához.  

Kis túlzással szerelembe is esik a nőbe, pedig  Laurent még csak nem is látta a nőt és (elvileg) párkapcsolata van.  

(Nesze neked, Tinder, nélküled is megoldható az ismerkedés!)

A könyv végét természetesen nem lövöm le, de annyit elárulhatok, hogy végig olvasmányos és szórakoztató a sztori. Pont olyan, amit feltétlenül be kell tenned a táskádba, ha vakációra indulsz.

Szóval hajrá, Park Kiadó, Az elnök kalapja és A piros notesz után várjuk a többi Laurain-könyvet is!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések