Al Ghaoui Hesna Hollandiát és a gyerekeket is meghódítja

Al Ghaoui Hesna, a haditudósításairól híres, immár kétgyermekes riporter 2017-ben megjelent Félj bátran című sikerkönyvében korábban nem látott részletességgel tárta fel a félelem hatásmechanizmusát. A könyv nemzetközi sikerét jelzi, hogy kiadási jogait pár hete egy neves holland kiadó vette meg. A téma pedig itthon is tovább hódít, hiszen Hesna szeptember végén megjelenő új könyvében, a Holli, a hősben a gyerekeknek segít leküzdeni félelmeiket.

Bookline

A riporter saját rajzaival illusztrált, az 5 évesnél idősebb korosztályt megszólító gyerekkönyvében egyszerű gyakorlatok és egy könnyen megjegyezhető bátorságinduló segít erőt meríteni a gyerekeknek a nehéz helyzetekben, hogy bátran és magabiztosan nézhessenek szembe a kihívásokkal. A kötet főszereplője, Holli, rettenetesen izgul az iskolai fellépése miatt. Ekkor szegődik mellé egy apró és barátságos házirém, Mumus, akitől a kislány megtanulja, hogyan állíthatja a félelmet a saját oldalára. Kalandjaik során kiderül, hogy néha bizony még a felnőttek is félnek, ám ebben nincs semmi szégyellni való. A kötet legfőbb üzenete, hogy a félelem, bármilyen furcsán is hangzik, fontos és hasznos érzés. Sőt, mindenki a segítségére lehet, ha megtanuljuk kezelni.

A gyerekkönyvet megelőző Félj bátran sikerét Hesna a következőkben látja:
„A Félj bátran írása közben nem csupán azt tartottam szem előtt, hogy a tapasztalataimat a félelemről és a bátorság témájáról - a háborús terepen megélt történeteken túl - átlagos, mindennapi élethelyzetekbe is átültessem. Az is fontos volt, hogy az egésznek egy olyan hátteret fessek, ami bemutatja, Magyarországon és a világban eközben milyen társadalmi és politikai folyamatok zajlanak, amelyek igenis kihatnak az egyén döntéseire, és arra, hogy képes-e valaki felvállalni a véleményét, beleállni helyzetekbe, kiállni magáért vagy azért, amiben hisz. Úgy érzem, a könyv mondanivalója nagyon univerzális, ezért nagyon örülök, hogy azt érdeklődéssel fogadják a határainkon túl is. És persze izgatott vagyok, hogy vajon milyen gondolatokat, reakciókat vált majd ki a holland olvasókból” – mondta a kötet szerzője, Al Ghaoui Hesna.


A kötet itt előjegyezhető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések